
Souvlaki BBQ
Heerlijke souvlaki, zalig met Griekse salade of meloensalade, en natuurlijk tzatziki en stokbrood.
Ingrediënten
1 kg varkensvlees (4 varkenshaasjes in de aanbieding)
2 el komijnpoeder
1 el zout
1 el zwarte peper
100 ml olijf- of maïsolie
100 ml natuurazijn
1 el rode zoete paprikapoeder
verse fijngehakte of droge oregano
citroensap
2 rode uien, in dunne halve ringen
10 a 15 bamboespiesjes
Bereiding
Snij het vlees in blokjes van ongeveer 2,5 x 2,5 cm.
Doe het in een grote (beslag)kom.
Marineer het vlees in olie, natuurazijn, komijn, het paprikapoeder, peper en zout.
Masseer het vlees in de marinade goed.
Laat het het liefst 12 uur marineren. goed voor de smaak en sappigheid van het vlees, dek af.
Spies het vlees mooi gelijkmatig en niet de dicht op elkaar.
Gril de spiesjes boven een gloeiend hete BBQ (direct).
Gril alle 4 de zijden 1 tot 2 minuten.
Blus de spiesjes rijkelijk af met citroensap en strooi er oregano overheen, rondom de spiesjes.
Serveer met wat dunne uienringen.