Souvlaki BBQ

Heerlijke souvlaki, zalig met Griekse salade of meloensalade, en natuurlijk tzatziki en stokbrood.

Ingrediënten

  • 1 kg varkensvlees (4 varkenshaasjes in de aanbieding)

  • 2 el komijnpoeder

  • 1 el zout

  • 1 el zwarte peper

  • 100 ml olijf- of maïsolie

  • 100 ml natuurazijn

  • 1 el rode zoete paprikapoeder

  • verse fijngehakte of droge oregano

  • citroensap

  • 2 rode uien, in dunne halve ringen

  • 10 a 15 bamboespiesjes

Bereiding

  • Snij het vlees in blokjes van ongeveer 2,5 x 2,5 cm.

  • Doe het in een grote (beslag)kom.

  • Marineer het vlees in olie, natuurazijn, komijn, het paprikapoeder, peper en zout.

  • Masseer het vlees in de marinade goed.

  • Laat het het liefst 12 uur marineren. goed voor de smaak en sappigheid van het vlees, dek af.

  • Spies het vlees mooi gelijkmatig en niet de dicht op elkaar.

  • Gril de spiesjes boven een gloeiend hete BBQ (direct).

  • Gril alle 4 de zijden 1 tot 2 minuten.

  • Blus de spiesjes rijkelijk af met citroensap en strooi er oregano overheen, rondom de spiesjes.

  • Serveer met wat dunne uienringen.