Suzanne's runderstoof

Lekker veel… Smullen maar!

Ingrediënten

  • 1600 gr runderlappen

  • 200 gr sjalotjes (ik had hele kleintjes)

  • 1 bakje (kastanje) champignons

  • 4 teentjes knoflook

  • 180 ml balsamico azijn

  • 600 ml runderbouillon

  • 4 blaadjes laurier

  • Peper en zout

Bereiding

  • Snij de runderlappen in stukjes van ongeveer 3 x 3 cm en breng ze op smaak met peper en zout.

  • Bak het rundvlees rondom aan in een grote braadpan met wat olijfolie.

  • Pel de sjalotjes en hak de knoflook fijn. Voeg dit bij het vlees en bak het kort mee.

  • Snij de portobello’s in stukjes en voeg deze bij het rundvlees

  • Voeg nu de balsamico en de runderbouilon toe.

  • Meng het even door elkaar en leg de laurier op het vlees.

  • Zet het deksel op de pan en laat het stoofpotje ongeveer 3 uur zachtjes garen op een laag vuur. Roer het tussentijd even om.

  • Wil je de saus iets indikken voeg dan een maïzenapapje toe. Dat maak je van 1 tl maïzena gemengd met een klein scheutje water. Meng het op een vuur met een garde door de saus, hierdoor zal de jus indikken.

  • SERVEERTIPS

  • lekker met dikke frieten, puree, rode kool, spruitjes, stoofpeertjes etc