
Suzanne's runderstoof
Lekker veel… Smullen maar!
Ingrediënten
1600 gr runderlappen
200 gr sjalotjes (ik had hele kleintjes)
1 bakje (kastanje) champignons
4 teentjes knoflook
180 ml balsamico azijn
600 ml runderbouillon
4 blaadjes laurier
Peper en zout
Bereiding
Snij de runderlappen in stukjes van ongeveer 3 x 3 cm en breng ze op smaak met peper en zout.
Bak het rundvlees rondom aan in een grote braadpan met wat olijfolie.
Pel de sjalotjes en hak de knoflook fijn. Voeg dit bij het vlees en bak het kort mee.
Snij de portobello’s in stukjes en voeg deze bij het rundvlees
Voeg nu de balsamico en de runderbouilon toe.
Meng het even door elkaar en leg de laurier op het vlees.
Zet het deksel op de pan en laat het stoofpotje ongeveer 3 uur zachtjes garen op een laag vuur. Roer het tussentijd even om.
Wil je de saus iets indikken voeg dan een maïzenapapje toe. Dat maak je van 1 tl maïzena gemengd met een klein scheutje water. Meng het op een vuur met een garde door de saus, hierdoor zal de jus indikken.
SERVEERTIPS
lekker met dikke frieten, puree, rode kool, spruitjes, stoofpeertjes etc