
Zalige Stoofpeertjes
Deze herfst weer eens maken!
Ingrediƫnten
12 peren, Gieser Wildeman, geschild maar met de steeltjes
750 ml rode wijn
250 ml water
250 g suiker
1 citroen, in vieren
2 pijpjes kaneel
Bereiding
Breng peren, rode wijn, water, suiker, citroen en kaneel in een passende pan tegen de kook aan (in een passende pan zitten de peren klem en komt het vocht boven de vruchten uit).
Laat minimaal 90 minuten zachtjes stoven met het deksel half op de pan. Controleer regelmatig of het vruchtvlees niet boven de wijnspiegel uitkomt, vul anders water bij.
Controleer de gaarheid (ze moeten redelijk zacht zijn) en laat afkoelen in het vocht.
Verwarm de peren in het vocht en laat ze niet meer koken. De culifreak kookt het kookvocht nog in tot het stroperig wordt, maar pas op voor bittere tonen.
De culifreak kookt het kookvocht nog in tot het stroperig wordt, maar pas op voor bittere tonen.