BBQ oerhammetjes

Zoooo zeg…. wat een uitvinding!!

Componenten

  • Piggy Mix BBQ rub

Ingrediënten

  • 8 eetlepels Piggy Mix BBQ-kruiden

  • 1/2 theelepel chilipoeder

  • 4 oerhammetjes, (ca 300 gr per stuk)

  • 300 ml Smokey’s Pig Spray

  • honing

  • 4 klontjes boter

  • Kentucky bourbon (Jack Daniel’s Whiskey)

  • 8 eetlepels BBQ saus

Bereiding

  • voorbereiding, half uur, bereiding 4 uur.

  • BBQ opstarten voor indirect grillen, 120 graden.

  • leg geweekte houtsnippers (in alu folie) op de kolen.

  • Piggy Mix BBQ-kruiden mixen met chilipoeder, kruid de oerhammen ermee.

  • leg de oerhammetjes op het indirecte gedeelte.

  • spray elk half uur met Smokey’s Pig Spray, sluit de BBQ.

  • na 2,5 uur, scheur 4 grote stukken aluminium folie af

  • leg op elk stuk folie een oerhammetje.

  • flinke scheut Bourbon en honing erover, klontje boter erbij.

  • zorgvuldig het folie dichtvouwen.

  • leg ze terug op de BBQ

  • na 1,5 uur zijn de klaar (kerntemperatuur van 80 graden)

  • haal de oerhammetjes uit de folie

  • smeer ze in met de BBQ saus, nog een minuutje terug op de BBQ

  • Heerlijk met stokbrood en Louisiana Coleslaw

↓ Dit recept bestaat uit component(en). ↓

Piggy Mix BBQ rub

Ingrediënten

  • Voor 300 gram

  • 50 gr paprikapoeder

  • 50 gr gerookte paprikapoeder

  • 50 gr zout

  • 50 gr kristalsuiker

  • 25 gr bruine basterdsuiker

  • 20 gr knoflookpoeder

  • 25 gr uienpoeder

  • 1 eetlepel gemalen zwarte peper

  • 1 theelepel chilipoeder

  • 1 theelepel mosterdpoeder

  • 2 theelepels gedroogde basilicum

  • 2 theelepels tijm

  • 2 theelepels venkelpoeder

  • 1/2 theelepel kaneel

Bereiding

  • Meng het allemaal maar lekker door elkaar