
BBQ oerhammetjes
Zoooo zeg…. wat een uitvinding!!
Componenten
Piggy Mix BBQ rub
Ingrediënten
8 eetlepels Piggy Mix BBQ-kruiden
1/2 theelepel chilipoeder
4 oerhammetjes, (ca 300 gr per stuk)
300 ml Smokey’s Pig Spray
honing
4 klontjes boter
Kentucky bourbon (Jack Daniel’s Whiskey)
8 eetlepels BBQ saus
Bereiding
voorbereiding, half uur, bereiding 4 uur.
BBQ opstarten voor indirect grillen, 120 graden.
leg geweekte houtsnippers (in alu folie) op de kolen.
Piggy Mix BBQ-kruiden mixen met chilipoeder, kruid de oerhammen ermee.
leg de oerhammetjes op het indirecte gedeelte.
spray elk half uur met Smokey’s Pig Spray, sluit de BBQ.
na 2,5 uur, scheur 4 grote stukken aluminium folie af
leg op elk stuk folie een oerhammetje.
flinke scheut Bourbon en honing erover, klontje boter erbij.
zorgvuldig het folie dichtvouwen.
leg ze terug op de BBQ
na 1,5 uur zijn de klaar (kerntemperatuur van 80 graden)
haal de oerhammetjes uit de folie
smeer ze in met de BBQ saus, nog een minuutje terug op de BBQ
Heerlijk met stokbrood en Louisiana Coleslaw
Piggy Mix BBQ rub

Ingrediënten
Voor 300 gram
50 gr paprikapoeder
50 gr gerookte paprikapoeder
50 gr zout
50 gr kristalsuiker
25 gr bruine basterdsuiker
20 gr knoflookpoeder
25 gr uienpoeder
1 eetlepel gemalen zwarte peper
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel mosterdpoeder
2 theelepels gedroogde basilicum
2 theelepels tijm
2 theelepels venkelpoeder
1/2 theelepel kaneel
Bereiding
Meng het allemaal maar lekker door elkaar