BBQ Watskeburt kip

Low and slow… gewoon ‘t lekkerst…

Componenten

  • Chick Mix BBQ rub

Ingrediënten

  • 2 flinke scharrelkippen (1300 gram)

  • 2 blikjes bier

  • Chick Mix BBQ rub of een andere rub

  • verse rozemarijn

Bereiding

  • VOORBEREIDING

  • stook de BBQ op voor indirect BBQ-en (dus 1 helft van de BBQ met kolen) gewenste temp is 170 graden.

  • maak een bakje van aluminiumfolie, voor 2 handjes geweekte houtsnippers

  • de kippen een half uur voor bereiding op de BBQ uit de koelkast.

  • open de bierblikjes, neem een flinke slok, geniet

  • injecteer de kippen op verschillende plekken met bier

  • verwarm de bierblikjes voor op de bbq

  • dep de kippen droog

  • kruid de kippen met de rub (ik doe ze in een pedaalemmerzak, schud het goed heen en weer)

  • schuif de kippen over de bierblikjes, spreid de poten zodat je een driepoot hebt op t rooster

  • leg het bakje houtsnippers met de rozemarijn op de kolen

  • zet de kippen op het indirecte gedeelte van de BBQ, draai de borst naar het heetste gedeelte

  • gaar de kip in ongeveer 50 a 60 minuten, tot een kerntemperatuur van 70 graden in de borst of 75 graden in de dijen

  • laat de kip nog even rusten en val aan

↓ Dit recept bestaat uit component(en). ↓

Chick Mix BBQ rub

Ingrediënten

  • 60 gr zelfgemaakte citroenpeper

  • 40 gr paprikapoeder

  • 20 gr gerookte paprikapoeder

  • 20 gr zout

  • 50 gr suiker

  • 20 gr bruine basterdsuiker

  • 30 gr knoflookpoeder

  • 20 gr uienpoeder

  • 1 eetlepel gemalen zwarte peper

  • 1 theelepel chilipoeder

  • 2 eetlepels gedroogde basilicum

  • 1 eetlepel gedroogde tijm

  • 1 eetlepel gedroogde rozemarijn

Bereiding

  • alles goed en flink door elkaar schudden

  • droog best lang te bewaren