
BBQ Watskeburt kip
Low and slow… gewoon ‘t lekkerst…
Componenten
Chick Mix BBQ rub
Ingrediënten
2 flinke scharrelkippen (1300 gram)
2 blikjes bier
Chick Mix BBQ rub of een andere rub
verse rozemarijn
Bereiding
VOORBEREIDING
stook de BBQ op voor indirect BBQ-en (dus 1 helft van de BBQ met kolen) gewenste temp is 170 graden.
maak een bakje van aluminiumfolie, voor 2 handjes geweekte houtsnippers
de kippen een half uur voor bereiding op de BBQ uit de koelkast.
open de bierblikjes, neem een flinke slok, geniet
injecteer de kippen op verschillende plekken met bier
verwarm de bierblikjes voor op de bbq
dep de kippen droog
kruid de kippen met de rub (ik doe ze in een pedaalemmerzak, schud het goed heen en weer)
schuif de kippen over de bierblikjes, spreid de poten zodat je een driepoot hebt op t rooster
leg het bakje houtsnippers met de rozemarijn op de kolen
zet de kippen op het indirecte gedeelte van de BBQ, draai de borst naar het heetste gedeelte
gaar de kip in ongeveer 50 a 60 minuten, tot een kerntemperatuur van 70 graden in de borst of 75 graden in de dijen
laat de kip nog even rusten en val aan
Chick Mix BBQ rub

Ingrediënten
60 gr zelfgemaakte citroenpeper
40 gr paprikapoeder
20 gr gerookte paprikapoeder
20 gr zout
50 gr suiker
20 gr bruine basterdsuiker
30 gr knoflookpoeder
20 gr uienpoeder
1 eetlepel gemalen zwarte peper
1 theelepel chilipoeder
2 eetlepels gedroogde basilicum
1 eetlepel gedroogde tijm
1 eetlepel gedroogde rozemarijn
Bereiding
alles goed en flink door elkaar schudden
droog best lang te bewaren