
BBQ zalige drumsticks
Low and slow… gewoon ‘t lekkerst…
Componenten
Chick Mix BBQ rub
Ingrediënten
Veel drumsticks
Chick Mix BBQ rub of een andere rub
Bereiding
VOORBEREIDING
drumsticks een half uur voor bereiding op de BBQ uit de koelkast.
drumsticks met dry-rub in pedaalemmerzak, lekker schudden.
gaan ze binnen 45 minuten op de bbq, laat ze dan uit de koelkast, anders nog even terug de koelkast in.
stook de BBQ op voor indirect BBQ-en (dus 1 helft van de BBQ met kolen) gewenste temp is 130-150 graden.
leg eventueel wat aluminiumfolie op het indirecte gedeelte, de kip gaat wat vet lekken straks.
is de BBQ op temperatuur, dan de drumsticks boven het indirecte gedeelte, zo’n 60 minuten.
trek een pilsje open, geniet, lees een boek of wat dan ook.
het vlees wordt langzaam heerlijk mals en gaar
het velletje wordt droger en knapperiger.
draai de drumsticks om voor 10 minuten.
kijk nu of de kerntemperatuur 85 graden is.
AFWERKING
stook eventueel de BBQ nog even op
grill de drumsticks boven het directe gedeelte voor het knapperige velletje, zalig
eventueel insmeren met wat BBQ saus
Chick Mix BBQ rub

Ingrediënten
60 gr zelfgemaakte citroenpeper
40 gr paprikapoeder
20 gr gerookte paprikapoeder
20 gr zout
50 gr suiker
20 gr bruine basterdsuiker
30 gr knoflookpoeder
20 gr uienpoeder
1 eetlepel gemalen zwarte peper
1 theelepel chilipoeder
2 eetlepels gedroogde basilicum
1 eetlepel gedroogde tijm
1 eetlepel gedroogde rozemarijn
Bereiding
alles goed en flink door elkaar schudden
droog best lang te bewaren