BBQ zalige drumsticks

Low and slow… gewoon ‘t lekkerst…

Componenten

  • Chick Mix BBQ rub

Ingrediënten

  • Veel drumsticks

  • Chick Mix BBQ rub of een andere rub

Bereiding

  • VOORBEREIDING

  • drumsticks een half uur voor bereiding op de BBQ uit de koelkast.

  • drumsticks met dry-rub in pedaalemmerzak, lekker schudden.

  • gaan ze binnen 45 minuten op de bbq, laat ze dan uit de koelkast, anders nog even terug de koelkast in.

  • stook de BBQ op voor indirect BBQ-en (dus 1 helft van de BBQ met kolen) gewenste temp is 130-150 graden.

  • leg eventueel wat aluminiumfolie op het indirecte gedeelte, de kip gaat wat vet lekken straks.

  • is de BBQ op temperatuur, dan de drumsticks boven het indirecte gedeelte, zo’n 60 minuten.

  • trek een pilsje open, geniet, lees een boek of wat dan ook.

  • het vlees wordt langzaam heerlijk mals en gaar

  • het velletje wordt droger en knapperiger.

  • draai de drumsticks om voor 10 minuten.

  • kijk nu of de kerntemperatuur 85 graden is.

  • AFWERKING

  • stook eventueel de BBQ nog even op

  • grill de drumsticks boven het directe gedeelte voor het knapperige velletje, zalig

  • eventueel insmeren met wat BBQ saus

↓ Dit recept bestaat uit component(en). ↓

Chick Mix BBQ rub

Ingrediënten

  • 60 gr zelfgemaakte citroenpeper

  • 40 gr paprikapoeder

  • 20 gr gerookte paprikapoeder

  • 20 gr zout

  • 50 gr suiker

  • 20 gr bruine basterdsuiker

  • 30 gr knoflookpoeder

  • 20 gr uienpoeder

  • 1 eetlepel gemalen zwarte peper

  • 1 theelepel chilipoeder

  • 2 eetlepels gedroogde basilicum

  • 1 eetlepel gedroogde tijm

  • 1 eetlepel gedroogde rozemarijn

Bereiding

  • alles goed en flink door elkaar schudden

  • droog best lang te bewaren