
Aardappelpuree
Eigenlijk heel simpel, makkelijk en lekker.
Ingrediƫnten
1 kilo kruimige aardappelen
75-100 ml volle melk of room
50 g ongezouten roomboter
Zout naar smaak
Een snufje nootmuskaat, wat peper
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
Kook ze in een grote pan met ruim water en een flinke snuf zout ca. 20 minuten.
Giet de aardappelen af en zet de pan op een laag vuur. Laat ze 1-2 minuten droogstomen terwijl je ze af en toe omschudt.
Stamp de aardappelen fijn; vermijd een keukenmachine (dan wordt de puree plakkerig).
Verwarm de melk of room samen met de boter in een pannetje of magnetron, zodat het warm is (niet koken).
Giet het mengsel beetje bij beetje bij de aardappelen en blijf roeren tot je de gewenste romigheid hebt.
Voeg extra zout, een snufje nootmuskaat en/of zwarte peper toe naar smaak.