Aardappelpuree

Eigenlijk heel simpel, makkelijk en lekker.

Ingrediƫnten

  • 1 kilo kruimige aardappelen

  • 75-100 ml volle melk of room

  • 50 g ongezouten roomboter

  • Zout naar smaak

  • Een snufje nootmuskaat, wat peper

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.

  • Kook ze in een grote pan met ruim water en een flinke snuf zout ca. 20 minuten.

  • Giet de aardappelen af en zet de pan op een laag vuur. Laat ze 1-2 minuten droogstomen terwijl je ze af en toe omschudt.

  • Stamp de aardappelen fijn; vermijd een keukenmachine (dan wordt de puree plakkerig).

  • Verwarm de melk of room samen met de boter in een pannetje of magnetron, zodat het warm is (niet koken).

  • Giet het mengsel beetje bij beetje bij de aardappelen en blijf roeren tot je de gewenste romigheid hebt.

  • Voeg extra zout, een snufje nootmuskaat en/of zwarte peper toe naar smaak.