
Lekkerste en simpelste tomatensoep (bloedsoep)
Floris en Floor’s lievelings tomatensoep
Ingrediënten
1 blik goede (mutti) hele tomaten, of tomatenpulp (als je geen staafmixer hebt)
1 rode ui
1 teentje knoflook
half blokje boullion
water (tomatenblik, zie recept)
1 theelepel thijm
olijfolie
Bereiding
snipper de ui heel fijn
verwarm de olie in en een (steel)pan en fruit de uitjes
pers de knoflook erboven uit
voeg de thijm toe
voeg de tomaten(pulp) toe
doe het boullionblokje in het blikje van de tomaten, giet deze vol met heet water
laat onder geregeld roeren alles pruttelen
na een half uurtje (mag eerder, of langer, dat wordt het alleen maar lekkerder) de boullion erbij
nog een kwartiertje pruttelen.
als je pulp hebt gebruikt, is hij nu goed, als boerse soep
als je hele tomaten uit blik hebt gebruikt, staafmixer alles, op de laagste stand, anders verkleurt de soep oranje