Lekkerste en simpelste tomatensoep (bloedsoep)

Floris en Floor’s lievelings tomatensoep

Ingrediënten

  • 1 blik goede (mutti) hele tomaten, of tomatenpulp (als je geen staafmixer hebt)

  • 1 rode ui

  • 1 teentje knoflook

  • half blokje boullion

  • water (tomatenblik, zie recept)

  • 1 theelepel thijm

  • olijfolie

Bereiding

  • snipper de ui heel fijn

  • verwarm de olie in en een (steel)pan en fruit de uitjes

  • pers de knoflook erboven uit

  • voeg de thijm toe

  • voeg de tomaten(pulp) toe

  • doe het boullionblokje in het blikje van de tomaten, giet deze vol met heet water

  • laat onder geregeld roeren alles pruttelen

  • na een half uurtje (mag eerder, of langer, dat wordt het alleen maar lekkerder) de boullion erbij

  • nog een kwartiertje pruttelen.

  • als je pulp hebt gebruikt, is hij nu goed, als boerse soep

  • als je hele tomaten uit blik hebt gebruikt, staafmixer alles, op de laagste stand, anders verkleurt de soep oranje