Roerbakken Kip

Uit ‘Lekker en Pittig’

Componenten

  • Gele Rijst

Ingrediënten

  • 650 gr kipfilet

  • 3 knoflookteentjes

  • 1 grote rode paprika

  • 300 gram sugarsnaps of peultjes

  • 1 bosje lente-uitjes

  • 1/8e dl Chinese Chilisaus

  • 2 eetlepels sojasaus

  • 1 eetlepel maizena

  • 1 eetlepel gesnipperde gemberworel

  • 2 theelepels suiker

  • 2 eetlepels olie

Bereiding

  • snijd de kipfilet in smalle reepjes, snipper de knoflook, paprika in smalle reepjes

  • haal de sugarsnaps af en snijd ze doormidden, snijd de lenteuitjes (2 cm)

  • chilisaus, sojasaus, maizena, gember en suiker door elkaar roeren

  • roerbak de kip met de knoflook 4 minuten in 1 eetlepel olie tot de kip gaar is, schep de kip uit de pan

  • verhit de rest van de olie, roerbak de paprika en sugarsnaps in ca 3 minuten beetgaar. voeg het chilimengsel, de kip en de lenteuitjes erbij en verhit het geheel totdat de saus gebonden is.

  • lekker met (gele) rijst

↓ Dit recept bestaat uit component(en). ↓

Gele Rijst

Ingrediënten

  • boter (eventueel)

  • 1 sjalotje (eventueel)

  • 1 deel rijst

  • 2 delen water

  • ongeveer 1 theelepel koenjit/kurkuma

Bereiding

  • Fruit het sjalotje in de boter

  • blus met het water, breng aan de kook

  • voeg de koenjit/kurkuma toe

  • voeg de rijst toe

  • kook de rijst, tijd zie verpakking