
Biefstukreepjes met Broccoli
Dit is 1 van Midas’ lievelingsgerechten. Superlekker en best eenvoudig, voor 5 personen.
Componenten
Gele Rijst
Ingrediënten
circa 850 gram biefstuk of entrecote
2,5 eetlepels maizena
5 eetlepels sojasaus
(eventueel) 2 eetlepels sherry
2 dl bouillon
(eventueel) 2 theelepels suiker
1,5 eetlepel sesamolie
800 gram broccoli
(eventueel) 2 spaanse pepers
3 knoflookteentjes
2,5 eetlepels geraspte gemberwortel
Bereiding
Snijd het vlees in smalle reepjes en marineer in 2 eetlepels sojasaus, zeker 30 minuten.
Los de maizena op in 2 eetlepels sojasaus, de sherry, en 1 dl van de bouillon, roer de suiker en de sesamolie er doorheen.
Verdeel de broccoli in kleine roosjes, snijd de peper over de lange zijde door, verwijder de zaadjes en snijd in smalle reepjes.
Pel en snipper de knoflook.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak het vlees op heet vuur snel rondom bruin. Schep daarna de reepjes uit de pan.
Verhit wederom 2 eetlepels olie in de pan en bak de peper, knoflook en de gember op zachter vuur 30 seconden.
Voeg de broccoli en de rest van de bouillon toe, dek de pan af met een deksel en laat de broccoli op hoog vuur in circa 3 minuten beetgaar worden.
Roer het vlees, de overgebleven marinade en het maizena mengsel door de broccoli en verhit het geheel op hoog vuur voor een minuutje.
Erg lekker met een pitabroodje of met (gele) rijst.
Gele Rijst

Ingrediënten
boter (eventueel)
1 sjalotje (eventueel)
1 deel rijst
2 delen water
ongeveer 1 theelepel koenjit/kurkuma
Bereiding
Fruit het sjalotje in de boter
blus met het water, breng aan de kook
voeg de koenjit/kurkuma toe
voeg de rijst toe
kook de rijst, tijd zie verpakking