Biefstukreepjes met Broccoli

Dit is 1 van Midas’ lievelingsgerechten. Superlekker en best eenvoudig, voor 5 personen.

Componenten

  • Gele Rijst

Ingrediënten

  • circa 850 gram biefstuk of entrecote

  • 2,5 eetlepels maizena

  • 5 eetlepels sojasaus

  • (eventueel) 2 eetlepels sherry

  • 2 dl bouillon

  • (eventueel) 2 theelepels suiker

  • 1,5 eetlepel sesamolie

  • 800 gram broccoli

  • (eventueel) 2 spaanse pepers

  • 3 knoflookteentjes

  • 2,5 eetlepels geraspte gemberwortel

Bereiding

  • Snijd het vlees in smalle reepjes en marineer in 2 eetlepels sojasaus, zeker 30 minuten.

  • Los de maizena op in 2 eetlepels sojasaus, de sherry, en 1 dl van de bouillon, roer de suiker en de sesamolie er doorheen.

  • Verdeel de broccoli in kleine roosjes, snijd de peper over de lange zijde door, verwijder de zaadjes en snijd in smalle reepjes.

  • Pel en snipper de knoflook.

  • Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak het vlees op heet vuur snel rondom bruin. Schep daarna de reepjes uit de pan.

  • Verhit wederom 2 eetlepels olie in de pan en bak de peper, knoflook en de gember op zachter vuur 30 seconden.

  • Voeg de broccoli en de rest van de bouillon toe, dek de pan af met een deksel en laat de broccoli op hoog vuur in circa 3 minuten beetgaar worden.

  • Roer het vlees, de overgebleven marinade en het maizena mengsel door de broccoli en verhit het geheel op hoog vuur voor een minuutje.

  • Erg lekker met een pitabroodje of met (gele) rijst.

↓ Dit recept bestaat uit component(en). ↓

Gele Rijst

Ingrediënten

  • boter (eventueel)

  • 1 sjalotje (eventueel)

  • 1 deel rijst

  • 2 delen water

  • ongeveer 1 theelepel koenjit/kurkuma

Bereiding

  • Fruit het sjalotje in de boter

  • blus met het water, breng aan de kook

  • voeg de koenjit/kurkuma toe

  • voeg de rijst toe

  • kook de rijst, tijd zie verpakking