
Kip Goulash
Heerlijke en snelle goulash met kip. Met dank aan keukenliefde.nl.
Componenten
Gele Rijst
Ingrediënten
5 kipfilets, in blokjes gesneden
150 g gerookte spekreepjes
2 uien, fijngesnipperd
3 teentjes knoflook, uitgeperst
1 tl milde paprikapoeder
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl gedroogde tijm
1/2 tl cayennepeper
5 paprika’s, in blokjes
140 g tomatenpuree
5 tl suiker
2 kippenbouillontablet, verkruimeld
flinke scheut rode wijn
500 ml water
1 el maizena
boter/olie
Bereiding
Smelt in een grote soeppan boter. bak hierin in gedeelten de kipfilet blokjes goudbruin gekleurd, bestrooi met peper en zout, schep uit de pan op een bord en zet opzij (bij kippendijfilet hoeft het er niet uit)
Voeg de spekjes toe aan het achtergebleven bakvet een bak ze op middellaag vuur rustig uit tot het vet vrijkomt en ze beginnen te kleuren.
Kook ondertussen de rijst, pasta of aardappels.
Voeg de ui, knoflook, verschillende soorten paprikapoeder, tijm en cayennepeper toe en bak mee tot de ui zacht is.
Voeg de paprika’s toe en bak 1 minuut mee. Voeg dan de tomatenpuree, suiker en bouillontablet toe en bak nog 1 minuut mee.
Voeg het water en de wijn toe en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur lager en laat de kip goulash 8 tot 10 minuten zachtjes pruttelen tot de paprika’s beetgaar zijn.
Als de saus te dun is kun je hem binden met een maizenapapje.
Voeg de kip en de vrijgekomen vleessappen toe aan de saus en warm nog even door.
Serveer met de rijst, pasta of aardappelen, en aanvallen maar!!
Gele Rijst

Ingrediënten
boter (eventueel)
1 sjalotje (eventueel)
1 deel rijst
2 delen water
ongeveer 1 theelepel koenjit/kurkuma
Bereiding
Fruit het sjalotje in de boter
blus met het water, breng aan de kook
voeg de koenjit/kurkuma toe
voeg de rijst toe
kook de rijst, tijd zie verpakking