Kip Goulash

Heerlijke en snelle goulash met kip. Met dank aan keukenliefde.nl.

Componenten

  • Gele Rijst

Ingrediënten

  • 5 kipfilets, in blokjes gesneden

  • 150 g gerookte spekreepjes

  • 2 uien, fijngesnipperd

  • 3 teentjes knoflook, uitgeperst

  • 1 tl milde paprikapoeder

  • 1 tl gerookt paprikapoeder

  • 1 tl gedroogde tijm

  • 1/2 tl cayennepeper

  • 5 paprika’s, in blokjes

  • 140 g tomatenpuree

  • 5 tl suiker

  • 2 kippenbouillontablet, verkruimeld

  • flinke scheut rode wijn

  • 500 ml water

  • 1 el maizena

  • boter/olie

Bereiding

  • Smelt in een grote soeppan boter. bak hierin in gedeelten de kipfilet blokjes goudbruin gekleurd, bestrooi met peper en zout, schep uit de pan op een bord en zet opzij (bij kippendijfilet hoeft het er niet uit)

  • Voeg de spekjes toe aan het achtergebleven bakvet een bak ze op middellaag vuur rustig uit tot het vet vrijkomt en ze beginnen te kleuren.

  • Kook ondertussen de rijst, pasta of aardappels.

  • Voeg de ui, knoflook, verschillende soorten paprikapoeder, tijm en cayennepeper toe en bak mee tot de ui zacht is.

  • Voeg de paprika’s toe en bak 1 minuut mee. Voeg dan de tomatenpuree, suiker en bouillontablet toe en bak nog 1 minuut mee.

  • Voeg het water en de wijn toe en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur lager en laat de kip goulash 8 tot 10 minuten zachtjes pruttelen tot de paprika’s beetgaar zijn.

  • Als de saus te dun is kun je hem binden met een maizenapapje.

  • Voeg de kip en de vrijgekomen vleessappen toe aan de saus en warm nog even door.

  • Serveer met de rijst, pasta of aardappelen, en aanvallen maar!!

↓ Dit recept bestaat uit component(en). ↓

Gele Rijst

Ingrediënten

  • boter (eventueel)

  • 1 sjalotje (eventueel)

  • 1 deel rijst

  • 2 delen water

  • ongeveer 1 theelepel koenjit/kurkuma

Bereiding

  • Fruit het sjalotje in de boter

  • blus met het water, breng aan de kook

  • voeg de koenjit/kurkuma toe

  • voeg de rijst toe

  • kook de rijst, tijd zie verpakking