Hartige preitaart met gehakt

Heerlijke hartige preitaart met gehakt

Ingrediënten

  • 250 gr bloem

  • 125 gr boter

  • 1 ei

  • 200 gr rundergehakt

  • 5 st prei

  • 150 ml room + 2 eieren

  • Geraspte kaas

  • 1 el kerrie

  • Peper en Zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Maak eerst het deeg. Snij de boter in blokjes en stop deze samen met de bloem en het ei in een keukenmachine.

  • Laat het kneden op de laagste stand. Het deeg is klaar als het zich een bol gevormd heeft. Je kan het natuurlijk ook met je handen kneden.

  • Pak het deeg in, in huishoudfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.

  • Snij de prei in stukken van ongeveer 8 cm. Halveer ze of snij ze in vieren als ze heel dik zijn. Was de prei grondig, maar zorg dat de stronken blijven bestaan. Ik heb de parten één voor één gewassen.

  • Zet een pan op het vuur met een klont roomboter en laat de prei hierin ongeveer 5 minuten stoven. Kruid de prei met peper en zout en zet het apart.

  • Bak het gehakt rul met peper, zout en de kerriepoeder en zet het apart.

  • Klop de room luchtig met de eieren en breng het op smaak met peper en zout.

  • Bestuif je werkbank met bloem en rol het deeg uit tot een grote ronde lap.

  • Vet je vorm in met een bakspray of wat boter en verdeel het deeg over de vorm. Prik gaatjes in de bodem met een vork.

  • Verdeel het gehakt mengsel over de bodem. (verwijder het bakvet zoveel mogelijk)

  • Verdeel het room-ei mengsel over het gehakt.

  • Leg de preistukken in een waaier in de vorm en maak het geheel af met geraspte kaas.

  • Bak de preitaart in ongeveer 30 minuten af op 180 graden.