
Floris' Snertweersoep
Gewoon de allerlekkerste snert!!!
Ingrediƫnten
1 hamschijf, ca 400 gr (of hamlappen)
500 gr speklappen/ krabbetjes
300 gr gerookt ontbijtspek
2 liter boullion (2 tabletten)
400 gr blokjes aardappel
1 sellerijknol in blokjes
600 gr prei in ringen, het wit
5 stengels bleekselderij in stukjes
2 gesnipperde uien
500 gr spliterwten
2 rookworsten
bosje peterselie
peper/zout
Bereiding
in een grote soeppan de bouillon opzetten, erwten erin en het vlees 90 minuten laten trekken
aardappels toevoegen, zachtjes laten koken
na 20 minuten ui, prei, knol- en bleekselderij toevoegen
1 uur zachtjes laten koken, geregeld roeren
hamschijven en botrestanten eruit halen
stampen (met tupperware stamper) tot een heerlijke echte snertpasta
Peper en zout naar smaak toevoegen
worst apart wellen (meestal 20 minuten, zie gebruiksaanwijzing)
SUGGESTIES/ TIPS
gesneden worst in een diep bord, soep erover en wat gesneden peterselie erop
de soep is het lekkerst de volgende dag, dus maak hem de avond van te voren, op een koude winterdag, zodat je hem buiten kan laten afkoelen