Floris' Snertweersoep

Gewoon de allerlekkerste snert!!!

Ingrediƫnten

  • 1 hamschijf, ca 400 gr (of hamlappen)

  • 500 gr speklappen/ krabbetjes

  • 300 gr gerookt ontbijtspek

  • 2 liter boullion (2 tabletten)

  • 400 gr blokjes aardappel

  • 1 sellerijknol in blokjes

  • 600 gr prei in ringen, het wit

  • 5 stengels bleekselderij in stukjes

  • 2 gesnipperde uien

  • 500 gr spliterwten

  • 2 rookworsten

  • bosje peterselie

  • peper/zout

Bereiding

  • in een grote soeppan de bouillon opzetten, erwten erin en het vlees 90 minuten laten trekken

  • aardappels toevoegen, zachtjes laten koken

  • na 20 minuten ui, prei, knol- en bleekselderij toevoegen

  • 1 uur zachtjes laten koken, geregeld roeren

  • hamschijven en botrestanten eruit halen

  • stampen (met tupperware stamper) tot een heerlijke echte snertpasta

  • Peper en zout naar smaak toevoegen

  • worst apart wellen (meestal 20 minuten, zie gebruiksaanwijzing)

  • SUGGESTIES/ TIPS

  • gesneden worst in een diep bord, soep erover en wat gesneden peterselie erop

  • de soep is het lekkerst de volgende dag, dus maak hem de avond van te voren, op een koude winterdag, zodat je hem buiten kan laten afkoelen