BBQ gerookte zalm

De aller aller lekkerste gerookte zalm. PUNT UIT.

Ingrediënten

  • per persoon stukje zalm op de huid

  • grof zeezout

Bereiding

  • zalm inwrijven met grof zeezout, 50 minuten in de koelkast

  • zout goed afspoelen en de zalm drogen met keukenrol

  • zalm verder drogen in de koelkast, liefst zon 60 minuten

  • stook de BBQ op voor indirect BBQ-en (dus 1 helft van de BBQ met kolen) gewenste temp is 130-150 graden.

  • maak een bakje van aluminiumfolie, voor 2 eetlepels rookmot.

  • is de BBQ op temperatuur, dan de zalm boven het indirecte gedeelte, direct de volgende stap doen.

  • leg het bakje rookmot op de kolen

  • zo’n 30 minuten laten roken

  • check geregeld onder het genot van een pilsje of er nog rookmot bij mot.

  • na 30 minuten de zalm bewonderen, eventueel nog even laten garen.